فعال سیاسی اصولگرا درباره فرضیه احتمال ائتلاف جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا در انتخابات آینده ریاست جمهوری، گفت: معتقدم که اگر اصلاح طلبان به فکر حل مشکلات کشور هستند می‌توانند یک نامزد انقلابی و ولایت‌مدار انتخاب کرده و برای انتخابات آینده از او حمایت کنند.

علی لاریجانی

یه گزارش  همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران،  محمدحسن قدیری ابیانه  ادامه داد: زمانی که صحبت از اصولگرایی پیش می‌آید ممکن است یک زمان بگوییم که یک فرد باید عضو یک حزب اصولگرا باشد؛ اما یک زمانی می‌گوییم که او باید دارای یک شخصیت اصولگرا باشد، شخصیت اصولگرایی به طور کلی یعنی شخصیتی که پایبند اسلام، انقلاب، نظام، ولایت‌مدار، دلسوز مردم، عدالت خواه، باورمند نسبت به توانایی کشور، دشمن شناس و با تجربه باشد؛ حالا اگر فردی چنین ویژگی را نداشته باشد، آیا حضورش برای کشور مفید است؟

قدیری ابیانه افزود: یکی از اشکالات امروز جماعت اصلاح‌طلب این است که ملتِ خود را باور نداشته و مرعوب و مجذوب غرب هستند؛ از همین رو اعتباری هم بین مردم ندارند، زیرا آن‌ها با حمایت از حسن روحانی وضعیت امروز کشور را به چنین تنگنایی کشانده‌اند.

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که اصلاحات پایگاه مردمی نداشته و از همین رو به دنبال یک نامزد اجاره‌ای هستند تا به این وسیله بگویند که ما در پیروزی نامزد مورد نظر مشارکت داشته‌ایم؛ پس به ما هم سهمی از قدرت بدهید؛ زیرا آن‌ها هرگز دست از سهم‌خواهی برنداشته و چون به دنبال سهم‌خواهی هستند سعی دارند خود را بزرگ‌تر از آنچه هستند جلوه دهند.

سفیر اسبق کشورمان درباره نامزدهای احتمالی جریان اصولگرا در انتخبات ریاست جمهوری آینده بیان کرد: گروه‌های مختلف اصولگرا و نیروهای انقلاب هر کدام افرادی را در ذهن خود دارند که آن‌ها را مناسب برای ریاست جمهوری می‌دانند و در عین حال هم اسامی مختلفی به عنوان نامزدهای احتمالی نیروهای انقلاب مطرح است، اما هنوز به یک جمع بندی نرسیده‌اند؛ کما اینکه در بین اصلاح‌طلب‌ها هم هنوز جمع‌بندی صورت نگرفته و افرادی هم که نامشان به عنوان نامزد جریان اصلاحات مطرح می‌شود قریب به اتفاق آن‌ها صلاحیت نامزدی برای ریاست جمهوری را نداشته و خودشان هم می‌دانند که احراز صلاحیت نخواهند شد.

او احتمال نامزدی علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را هم اینگونه تشریح کرد: او قطعا یکی از نامزدهاست و اگرچه الان استقبالی از او وجود ندارد، اما ممکن است که شرایط افکار عمومی تغییر کند و در گذر زمان نحوه مواجه او با مشکلات و پاسخگویی درباره عملکردش درگذشته و نشان دادن یک رویکرد ولایت مدارانه و جذب آرای نیروهای انقلاب شرایط را برایش تسهیل کند، اگر لاریجانی نتواند نیروهای انقلاب را نسبت به نامزدی خوش قانع کند موفقیتی نخواهد داشت؛ کمااینکه عملکرد او در ماجرای برجام و تصویب ۲۰ دقیقه‌ای برجام یکی از نقاط ضعف او بود.

هر کس مورد حمایت نیروهای انقلابی قرار بگیرد زمینه پیروزی خواهد داشت

تحلیلگر مسائل سیاسی درباره احتمال ورود سید محمد خاتمی و تِکرار تَکرار هم گفت: خاتمی می‌تواند در حمایت از نامزدی تکرار کند، اما رای مردم را نمی‌تواند جمع کند، زیرا اصلاح‌طلب‌ها خودشان هم می‌دانند که به وسیله روحانی اعتبارشان زیر سوال رفته است.

او ادامه داد: رئیس دولت اصلاحات؛ ۸ سال به جای اقدامات اجرایی ریاست جمهوری به تئوری پردازی درباره جامعه مدنی و جمهوریت و جامعه مدنی پرداخت، اما در فتنه ۸۸ به تمام شعارهایش پشت کرد و به موسوی پیروزیش را تبریک گفت؛ در حالی که شکستی فاحش خورده بود؛ ضمن اینکه اخیرا هم صحبت‌هایی خصوصی از او پخش شده که در آن‌ اعلام کرده که از اول هم اعتقادی به تقلب نداشته است. حال سوال اینجاست که اگر اعتقادی به تقلب نداشت پس چرا این اعتقاد خود را علنی نکرد؟ و چرا به نامزد شکست خورده تبریک گفت، کسی که اختیار یا شجاعت مواجهه با مردم را ندارد؛ نباید توقع داشته باشد که مردم به صحبت‌های او گوش دهند.

تحلیلگر مسائل سیاسی درباره احتمال روی کار آمدن سعید جلیلی هم گفت: هر کسی که مورد حمایت مجموعه نیروهای انقلابی قرار بگیرد زمینه پیروزی خواهد داشت، حالا چه جلیلی و چه فرد دیگری باشد؛ به نظرم هم جلیلی و هم قالیباف نامشان در این میان مطرح خواهد شد و نام‌های تازه‌ای هم خواهیم شنید، اما اینکه کدامشان تایید صلاحیت خواهند شد و نامزد اصلی خواهند بود بستگی به نظر شورای نگهبان دارد.

او ادامه داد: متاسفانه به دلیل ضعف قانون انتخابات امکان ثبت نام برای افراد بسیاری فراهم است، به خصوص اگر این قانون اصلاح نشود، ولی شورای نگهبان در نهایت نمی‌تواند همه نامزدها را تایید کند به خصوص اینکه صدا و سیما امکاناتی که در سایر کشورها پولی است را برای نامزدها رایگان انجام می‌دهد؛ برای مثال اگر قرار بود صدا و سیما بایت معرفی نامزدها هزینه بگیرد باید آن‌ها صدها میلیارد تومان هزینه می‌کردند؛ لذا امکان تأیید تعدد زیاد نامزدها وجود ندارد.

قدیری ابیانه افزود: ناگفته نماند که اگر فردی احراز صلاحیت نشد به این معنا نیست که صلاحیت ندارد، بلکه یعنی امکان حضور او وجود ندارد، زیرا تفاوت است بین رد صلاحیت و عدم احراز صلاحیت؛ برای مثال رد صلاحیت یعنی شما صلاحیت ندارید و عدم احراز صلاحیت یعنی ما نمی‌توانیم به این نتیجه برسیم که شما قادر به انجام چنین مسئولیتی خواهی بود؛ برای مثال ممکن است یک نفر تجربه و توان داشته باشد، اما تا به حال تجربه مدیریت نداشته باشد؛ درحالی که یکی از شرایط شورای نگهبان داشتن یک مدیریت کلان است.

کد خبر 569443

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha